Jdi na obsah Jdi na menu

Tábory

 

 

Formulář k přihlášení dítěte najdete ZDE

Pokyny k táboru 2020

(Čtete prosím pečlivě!!!)

Odjezd

Co do kufru

Adresa tábora

Poslední pokyny

 

Odjezd:

V sobotu 25.7.2020 mezi 12:45 —13:00 hod. od MěÚ Vratimov (Autobusy budou připraveny naproti - ul. Výletní).

Sebou nezapomeňte - ORIGINÁL PŘIHLÁŠKY, pokud jste ji neodevzdali hlavnímu vedoucímu. Dále ZDRAVOTNÍ ZPŮSOBILOST DÍTĚTE—posudek vydává praktický lékař pro děti a dorost a má roční platnost, KARTIČKU POJIŠTĚNCE (NEBO JEJÍ KOPII), PÍSEMNÉ PROHLÁŠENÍ ZÁKONNÝCH ZÁSTUPCŮ - vyplní zákonný zástupce a nesmí být starší než jeden den!!!  Bez těchto dokladu nebudeme moct dítě převzít!!!

Co do kufru, aneb máme už léty prověřeno, že toto opravdu dítě potřebuje

1x Spací pytel!!!
1x Prostěradlo
1x Polštářek
1x Pevné vyšší boty (v okolí je lesní a skalní terén)
1x Gumové holínky (mokré počasí, pokud vysloveně neleje, nám nevadí)
1x Tenisky
1x Sandálky
1x Přezůvky do budovy
1x Pláštěnka (spoustu her hrajeme, i když mrholí)
1x Batůžek na výlety
1x Šátek
1x Kapesní svítilna + náhradní zdroje
1x Plastová láhev na pití (ideální odolnější)
1x Blok (A5), pero, pastelky, či fixy, ideálně v podepsaném pouzdru
1x Balíček papírových kapesníků
2x Toaletní papír
2x Ručník (menší plus osuška)
1x Igelitka na špinavé prádlo
2x Repelent proti klíšťatům (podepsaný)
1x Hygienické potřeby (kartáček, pasta, mýdlo, šampon, hřeben…)
1x Mýdlo, nebo pasta na praní
15x Spodní prádlo
15x Ponožky tenké
2x Ponožky hrubé
5x Triko s krátkým rukávem
5x Triko s dlouhým rukávem
1x Triko na zničení (válka barev)
1x Mikina
2x Kraťasy, či bermudy
2x Tepláková souprava (či šustka)
1x Souprava na spaní
1x Tepláky
1x Teplejší bunda
1x Kalhoty dlouhé
1x Teplý svetr
1x Čepice (kšiltovka)
1x Plavky

Nezapomeňte!!!
Označit dětem věci jednoduchou nášivkou, či fixem na textil. Dále pak vyhotovit seznam věcí a umístit jej do zavazadla. Zvlášť doporučujeme, aby si děti sebou nebraly žádné cenné věci (mobil, MP3, notebook, tablet, drahé šperky apod.). Za jejich ztrátu, či poškození nenesou organizátoři tábora ŽÁDNOU ODPOVĚDNOST!!! Pokud je děti budou mít sebou, tak pouze na Vaši odpovědnost—děkujeme za pochopení.

 

ADRESA TÁBORA:

Volufírkův tábor

TZ Domino

539 73 Hluboká u Skutče - Březiny

 

Poslední pokyny

za pár dní započne naše výprava a na mně je připomenout Vám poslední pokyny před odjezdem. Pokusím se je shrnout v bodech:

  • Odjíždíme v sobotu od MěÚ Vratimov ve 12:45 - 13:00 hod. Na stanovišti bude zdravotnice tábora (Kristýna Prčíková), takže vše ohledně ošetřování Vašich ratolestí Vám určitě zodpoví. Také převezme případné léky. Dále bude na místě druhá hlavní vedoucí Lucka Svobodová. Nezapomeňte, prosím, na všechny potřebné doklady a listiny. Prohlášení zákonných zástupců musí být podepsáno ideálně v den odjezdu - POZOR na datum!!! V rámci daného prohlášení a po zkušenostech z předchozích táborů žádáme o důslednou kontrolu vlasů, kvůli vším a hnídám, děkujeme za pochopení! Nezapomeňte také na svačinku a pití do autobusu - pojedeme cca 3 hodiny. Pokud dítko trpí nevolností, nezapomeňte na Kinedryl.

  • Projděte si, prosím, znovu přihlášku. Máte tam vypsány všechny potřebné pokyny a informace k táboru. Věnujte také pozornost nezbytně nutné a doporučené výbavě dětí. Pořádáme tábory hezkou řádku let a stále se setkáváme s tím, že tyto pokyny bývají tak trochu podceňovány. Ač se to nezdá, nejsme z cukru a pokud vysloveně nepadají trakaře snažíme se pro hry využívat hlavně venkovní prostory a přírodu. Okolí tábora vysloveně k těmto aktivitám vybízí. Takže např. pláštěnka, pevné boty, gumáky atd. jsou docela nutná výbava. Nezapomeňte ani na spací pytel, prostěradlo a malý polštářek ;-)

  • Během tábora se klidně obracejte na mou maličkost - kontakty, jsou dole u podpisu a pokud se neozvu hned, zavolám, jak budu na příjmu - i já můžu být zaujat hrami :-) Dětem mobilní telefon na táboře nedoporučujeme... Narušuje nám to táborové dění. Dle táborového řádu jsme s dětmi domluveni, že pokud mobil mají, smějí ho použít POUZE na chatkách - tedy v době odpoledního a večerního klidu a osobního volna. Pokud budete potřebovat nutně své dítko, kontaktujte prosím mne a já už se postarám dále. Zvláště u menších dětí nám volání rodičů dělá trošku problém. Věřte, že za cca 20 let, co jsou mobily obvyklé i u dětí, vím, o čem mluvím...

  • Samozřejmostí budou informace o táboře na facebookové stránce "Přátelé OS Volufírek". Klidně pište zprávy a vzkazy pro děti i tam, dětem je předáváme spolu s dopisy. Když už jsme u dopisů - pište je, nevěřili byste, jak jsou táborníci nadšení a POZOR, nejen ti nejmenší... Adresu připomínám: Volufírkův tábor, TZ Domino, 539 73 Hluboká u Skutče - Březiny. Fotografie budou na adrese - http://volufirek.rajce.idnes.cz/

  • Spousta z vás píše, ale také posílá balíky. Není to zcela nutné, sladkostí tu máme dost, ale děti jsou z balíků nadšené ještě víc. Zvažte ovšem obsah, není vhodné posílat malým dětem energetické nápoje, či coly... Na našich táborech jsou tyto nápoje tabu pro všechny děti. Proto vás znovu prosím - neposílejte tento druh nápojů dětem - děkuji moc za pochopení...

  • Není zcela nutné, aby děti měli sebou dražší věci (mobil, elektroniku, šperky, apod.). Není v naších silách tyto věci hlídat, a proto nejsme zodpovědní za případnou ztrátu, či poškození. Souhlas s tímto jste vyjádřili svým podpisem na přihlášce.

  • Příjezd z tábora plánujeme okolo 16 - 17 hod., budu jej upřesňovat na výše uvedených webových adresách, před odjezdem pak pošlu mail s tel. kontakty na vedoucí v autobusech.

Snad jsem na nic nezapomněl. Pokud ano, samozřejmě, že ještě napíšu. Pokud Vás ještě něco zajímá, klidně se mi ozvěte. Teď už jen ať nám vyjde počasí. Hry jsou připraveny, vedoucí natěšeni na Vaše dítka, takže nic nám nebrání zahájit to naše velké cestování z Madagaskaru do New Yorku.

Za vedoucí, instruktory a personál tábora - Cor. ;-)