Jdi na obsah Jdi na menu

Soutěž generací 2013

16. 11. 2013

Časová osa:

Sraz pořadatelů –12:00 hod. u hasičárny
Ostatní – 12:30 hod. u potoka
Zahájení – 13:00 hod. nástup soutěžících u potoka
Ukončení – 15:30 hod.
Vyhodnocení - 16:00 hod. nástup u hasičárny
 
Soutěžící:
Horní Datyně děti
Horní Datyně ženy
Horní Datyně muži
Václavovice ?
Řepiště ?
Vratimov ?
 
Pravidla:
1. počet členů družstva max. 4, u dětí neomezen
2. věkový klíč u dospělých mužů (platí pro H.D.) – mladší do 39 let, střední do 49 let a starší nad 50 let (výjimky podle účasti na místě…) 
3. nářadí – PS 12 (nastartovaná), 1 ks savice (vedle stroje), 1 ks sací koš, 1 ks rozdělovač, 2 ks proudnice, 2ks hadice C (dětské), 1ks hadice B vše na základně u stroje – nářadí dodává pořadatel
4. časomíra – stopky zajistí vedoucí mládeže
5. způsob provedení – družstvo nastoupí nad břehem, odkud bude startovat. Podá hlášení hlavnímu rozhodčímu soutěže. Po startu seběhne dolů k potoku, kde bude základna a nastartovaná PS 12. Libovolným způsobem napojí na stroj sací vedení, dopravní a útočné vedení a shodí terče. 
6. Děti v případě špatného počasí budou mít savici na stroji. Rozhodne se před zahájením soutěže.
7. Pokus je neplatný pokud nebudou sestříknuty terče, popřípadě pokud budou sestříknuty sousedním proudem. Pomoc mimo členů družstva není povolena. Pouze u dětí se povoluje zásah vedoucích, v případě nutné potřeby.
8. Za nářadí na základně si zodpovídá samotné družstvo. Na možné protesty při případných sabotážích ze strany soupeřů nebude brán zřetel.
9. Pokud by byl přesto podán protest, bude podložen u velitele soutěže. Protest podává velitel družstva, za děti vedoucí.
10. Soutěž bude jednokolová. V případě dobré časové organizace se po dokončení posledního útoku rozhodne o vykonání druhého kola. Pak se započítá čas lepšího pokusu.
11. V případě zasněžení, či krajně nepříznivého počasí bude alternativní soutěž u hasičské zbrojnice. Trať a podmínky plnění disciplíny zajistí Zdeněk Gürtler, Martin Čech a Libor Svoboda s pomocí ostatních. Rozhodčí sbor a družstva se nemění.
Pořadatelé:
Velitel soutěže: Martin Čech
Hlavní rozhodčí: Stanislav Jaterka
Časomíra: Lucie Svobodová, Katka Čechová
Zapisovatel a sčítací komise: Lucka Svobodová, Katka Čechová
Dokumentace: Katka Čechová, Martin Čech
Občerstvení: Radim Štefek
 
Vedoucí družstev:
Děti: Zdenek Gürtler
Ženy a dorostenky: Jolča Knyblová
Mladší: Libor Svoboda
Střední: Hynek Knybel
Starší: Pavel Hrbáček